Україна не поїде на ЧС з дзюдо, бо до змагань допустили російського військового
Фото: Федерація дзюдо України

Збірна України не братиме участь у чемпіонаті світу з дзюдо серед юніорів через допуск до змагань росіян, один з них чинний військовослужбовець. Про це повідомила Федерація дзюдо України (ФДУ).

З 4 до 8 жовтня в португальському Одівелаші відбудеться чемпіонат світу серед спортсменів до 21 року, на який була заявлена збірна України.

За словами президента Федерації дзюдо України Михайла Кошляка, в "останній момент" Міжнародна федерація дзюдо допустила до змагань у нейтральному статусі сімох російських спортсменів, серед них — чинний військовослужбовець.

"Хочу знову наголосити: моя позиція як Президента ФДУ, позиція Президії національної Федерації щодо таких рішень Федерації — незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди. Командам країн-агресорок не місце у світовому спорті", — додав Кошляк.

Водночас він зазначив, що збірна України і далі готуватиметься до чемпіонату Європи, Кубків Європи та інших важливих змагань. "Будемо чекати на остаточне рішення щодо участі росіян та білорусів в Олімпіаді 2024 від Міжнародного олімпійського комітету. Сподіваємось, здоровий глузд переможе", — каже Михайло Кошляк.