Україна офіційно підтвердила участь у Паралімпійських іграх-2024
Фото: Донецька обласна державна адміністрація

Збірна України візьме участь у Паралімпіаді 2024 в Парижі, попри допуск "нейтральних" спортсменів з Росії та Білорусі. Про це оголосив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Участь в Іграх мають взяти 207 паралімпійців з України. Путівки в Париж уже здобули 113 українських спортсменів.

"З 22 видів спорту, що будуть на Паралімпійських іграх, Україна братиме участь у 17. Якщо говорити про поточний варіант ситуації, то у нас є 98 ліцензій у 13 видах спорту. У кількісному складі це 113 спортсменів: 83 чоловіки та 30 жінок", — зазначив Сушкевич.

За словами Сушкевича, Україна продовжує боротися за ще чотири ліцензії в інших видах спорту. Причому за деякі ліцензії буде боротьба аж до середини липня.

Змагатись у Паралімпійських іграх 2024 допустили спортсменів із Росії та Білорусі. У вересні члени Міжнародного паралімпійського комітету проголосували проти повної заборони на участь в Іграх параспортсменів з паспортами цих двох країн.

Проте їм дозволили змагатися в нейтральному статусі, виключно в індивідуальних турнірах. Їх здобуті нагороди не будуть враховані до медального заліку змагань.

"Ми не зупиняли нашу боротьбу за те, щоб країна-вбивця, країна-агресорка не брала участі у найвищій паралімпійській формі в будь-якому статусі. Ми з цим не змирилися і не змиримося", — додає очільник НПК.

Паралімпіада-2024 розпочнеться з церемонії відкриття 28 серпня. Сумарно в Парижі розіграють понад 540 комплектів нагород у 22 видах спорту.