Українські актори візьмуть участь у театральному Шекспірівському фестивалі у Британії
Фото: York International Shakespeare Festival

Актори Іван Бліндар і Марія Стопник, які працюють в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі, візьмуть участь у спільному проєкті з Йоркським міжнародним шекспірівським фестивалем (York International Shakespeare Festival) у Великій Британії. Про це повідомила пресслужба театру.

Покази проєкту спільно з українськими акторами відбудуться в Йорку 20 квітня о 14:00 та о 19:30 за локальним часом.

"Ми радіємо співпраці з нашими британськими колегами, вболіваємо за успіх наших акторів і чекаємо всіх на нашому Шекспірівському фестивалі вже цього червня", – повідомляє пресслужба театру.

Організатори фестивалю вирішили створити проєкт з українським театром на фестивалі у Йорку. Вони кажуть, що це спосіб продемонструвати підтримку і солідарність з українськими театралами.

Також на сайті проєкту зазначено, що у 2023 році на зустрічі в Гданську художній керівник і генеральний директор театру Ростислав Держипільський оголосив, що у 2024 році в Івано-Франківську відбудеться перший Міжнародний шекспірівський фестиваль.

"Поява будь-якого нового фестивалю в шекспірівському світі — це чудово, а цей — диво. Започаткування фестивалю під час війни — це зухвалий і героїчний вчинок, який демонструє важливість нашої культури в основі національної ідентичності", — додають організатори фестивалю.

Присвячений Шекспіру фестиваль в Україні відбуватиметься з 17 до 22 червня. Він має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до щоденної боротьби України за гідність і цінності вільної країни.