Український шрифт "Абетка" переміг на конкурсі European Design Awards
Скриншот з сайту проєкта

Шрифт "Шрифтова абетка української ідентичності" переміг на щорічному європейському конкурсі у галузі комунікаційного дизайну European Design Awards. Про це йдеться на сайті конкурсу.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Кожна літера нашої абетки присвячена одному символу, без якого Україна не була б тією державою, яку ми знаємо, любимо та за яку стоїмо. На сторінках цього проєкту ви знайдете 33 події, постаті, символи та знаки, що супроводжували Україну на шляху до відновлення незалежності в 1991 році та підтримують нас у боротьбі за неї зараз", – йдеться на сайті "Шрифтової абетки".

За словами голови Projector Creative & Tech Online Institute Олександра Трегубова, український шрифт здобув золото в категорії Integrated Identity Application, а також головну нагороду Jury Prize. Олександр зазначив, що журі обрало український шрифт переможцем одноголосно.

"Головне тут не нагороди, а те що креативний голос України у світі продовжує звучати. І це звучання цікаве, самобутнє і яскраве", – написав Трегубов.

Літеру "А" в абетці присвятили АН-"Мрія", "Б" — будинку "Слово", "В" — волі, "Г" — Голодомору. Також серед важливих українських символів, подій та постатей є живий ланцюг, чорнобильська катастрофа, шлях із варягів у греки, Хрещення Русі, протитанковий їжак, Іван Франко, тризуб Володимира Великого, "Енеїда" та багато інших.

"Шрифтову абетку української ідентичності" розробили онлайн-інститут Projector і медіа Telegraph Design за підтримки Фундації "ЗМІН".