Український скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі імені королеви Єлизавети у Бельгії
Фото: Facebook / Dmytro Udovychenko

Український скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі імені королеви Єлизавети у Бельгії. Про це стало відомо на сайті конкурсу.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі скрипалів 2024 року! Він отримає Гран-прі Міжнародного конкурсу імені королеви Єлизавети — премію королеви Матильди", — йдеться у повідомленні.

За перемогу у конкурсі скрипаль отримає грошову премію у розмірі 25 000 євро. Також музикант матиме змогу провести концерти у Бельгії та за кордоном, і протягом чотирьох років Дмитро зможе грати на скрипці Страдіварі Huggins 1708 року, яку йому надасть у тимчасове користування Nippon Music Foundation.

Дмитро Удовиченко — український скрипаль, який є переможцем багатьох міжнародних музичних конкурсів. Серед нагород музиканта: головний приз V Міжнародного конкурсу скрипалів імені Яші Хейфеца 2017 у Литві, Grand Prix на 2018 Andrea Postacchini Competition в Італії, приз глядацьких симпатій та приз інтернет-спільноти на Міжнародному конкурсі скрипалів Йозефа Йоахима у Німеччині.

Також Дмитро став лауреатом конкурсу імені Хейфеца у Вільнюсі, Одеського конкурсу та Гран-прі конкурсу імені Андреа Постаккіні у Фермо, ще він отримав Третю премію на конкурсі Сібеліуса та Першу премію на конкурсах у Сінгапурі та Монреалі.