Укриття було зачинено, бо безхатьки зробили б там притулок — КМДА
Фото: Уніан

Укриття не тримали відчиненими постійно, бо безхатченки організовуватимуть собі там притулок. Про це під час пресбрифінгу повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

"Сьогодні вже прийнято рішення, щоб вони були відчинені постійно. До цього були розмови про те, що ми не можемо тримати їх постійно відчиненими, бо там були зроблені ремонтні роботи, безхатченки будуть організовувати собі там притулок. Але ж ми не маємо іншого виходу, як тримати їх у постійному стані", — сказав Роман Такачук.

Ткачук також розповів, що відповідальний за укриття балансоутримувач. Він назначає коменданта, котрий має відчиняти укриття під час повітряних тривог. Однак комендант не завжди виконує свої обов'язки через особисті причини.

За його словами, зараз говорять про те, щоб балансоутримувачі надавали ключі від сховища не лише комендантам та відповідальним особам, а й активним жителям, які проживають поруч і теж можуть відкрити ці сховища.

"Якщо громадяни прийшли до укриття і воно зачинене, потрібно дзвонити в 101 або у кол-центр (1551), і приїдуть рятувальники з комунальної та зріжуть цей замок. Навіть якщо це приватна власність", — додав Ткачук.

  • Сьогодні, 1 червня, вночі Росія знову атакувала Київ з повітря балістичними ракетами. Усі цілі були збиті протиповітряною обороною, проте є руйнування та жертви внаслідок падіння уламків. Серед загиблих – дитина.
  • Мешканець Деснянського району Києва, де вночі внаслідок російського ракетного удару загинули троє осіб, стверджує, що укриття, до якого прибігли люди під час повітряної тривоги, було зачинене. Цю інформацію підтвердили Кличко та Клименко.
  • Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.
  • Голова військової адміністрації Києва Сергій Попко заявив, що ніхто не має права знімати з себе відповідальність за загибель цивільних у випадку ракетного удару Росії в ніч на 1 червня