Помер художник та співавтор "Стіни пам'яті" Володимир Мельниченко
Фото: АРВМ

Український художник, скульптор, архітектор Володимир Мельниченко помер у віці 91 року. Про це повідомили на Facebook-сторінці фонду збереження спадщини самого митця та його дружини, художниці й графікині Ади Рибачук, АРВМ.

"Кажуть, то не метеор спалахнув над Києвом вчора ввечері, то Ада повернулася забрати свого вічного супутника… Ми повідомимо про місце і час прощання з Майстром", — йдеться на сторінці фонду.

Володимир Мельниченко — художник, скульптор, архітектор, заслужений художник України, член Національної спілки художників України та Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України", почесний член Національної спілки кінематографістів України та Народної академії культури та людських цінностей (США).

Мельниченко працював в архітектурі, скульптурі, малярстві, графіці, монументальному мистецтві: мозаїка, кераміка, метал, дизайн, пластичне моделювання. Був автором кіносценаріїв документальних фільмів та працював із художньою фотографією.

Працював у творчому тандемі з дружиною, мисткинею Адою Рибачук. Усі свої спільні роботи вони підписували абревіатурою АРВМ.

Серед найвідоміших творів Рибачук і Мельниченка: серія панно в інтер'єрі київського палацу дітей та юнацтва та Центральному автовокзалі столиці, "Стіна Пам'яті" на Байковому кладовищі.

Мозаїка Рибачук та Мельниченка у Київському палаці дітей та юнацтва. Фото: АРВМ
Мозаїка Рибачук та Мельниченка у Київському палаці дітей та юнацтва. Фото: АРВМ