У Бучі запустили перші чотири муніципальні автобусні маршрути
Фото: Бучанська міська рада

У Бучі вперше вийшли на маршрути муніципальні автобуси, подаровані муніципалітетами німецьких міст Дрезден та Бергіш Гладбах. Про це повідомили у Бучанській міській раді.

Загалом громада отримала 10 автобусів як гуманітарну допомогу від німецького міста-побратима Бергіш-Гладбах, два з них передали ЗСУ, решту — використовуватимуть для створення маршрутів громадського транспорту.

На знак вдячності у місті відкрили площу Бергіш-Гладбах на перетині вулиць Леха Качинського та Інститутської. Також німці передали нову допомогу — комунальну та пожежну техніку.

Також автобуси передав Дрезден. Завдяки цьому у громаді створили власного перевізника — комунальне підприємство "Бучатранссервіс".

У міській раді розповіли, що протягом трьох місяців триватиме тестування пасажиропотоку та закликають містян висловлювати свої побажання та зауваження до комунального перевізника.

Наразі працюють чотири маршрути, які сполучають Бучу з Ворзелем (№101, 102), селом Синяк (№103) та Здвижівкою (№104). Графік передбачає лише три-чотири рейси на день у кожен бік.