В Единбурзі знов відкриють кафе, де Джоан Роулінґ писала книжки про Гаррі Поттера
Фото: The Elephant House / Facebook

Кафе в Единбурзі Elephant Hous, де Джоан Роулінг писала частину своїх книжок про Гаррі Поттера, знову відкриється через три роки після пожежі, пише BBC.

Кафе Elephant House дуже постраждало під час пожежі на мосту Георга IV у серпні 2021 року. Власник кафе Девід Тейлор сподівається відкрити заклад до літа 2024 року. Але на реконструкцію закладу знадобиться щонайменше мільйон фунтів стерлінгів.

Фото: David Taylor
Фото: David Taylor

Девід Тейлор володіє кафе Elephant House протягом 28 років, а тепер відкрив другий заклад за рогом на Вікторія-стріт. Там продається маслопиво — напій, який пʼють герої "Гаррі Поттера" у книжках Джоан Роулінг. Зокрема, шанувальники вважають, що саме Вікторія-стріт надихнула Роулінг створити Алею Діаґон в книжках.

Стіл, за яким Джоан Роулінг написала частину своїх книжок, врятували з пожежі й відреставрували. Зараз він у новому закладі. Столик перенесуть назад до оригінального кафе після його відкриття.

Фото: David Taylor
Фото: David Taylor

Кафе The Elephant House було одним із двох, куди регулярно приходила Роулінґ, коли писала історії про хлопчика-чарівника у 1996 і 1997 роках і часто просто сиділа за старовинним деревʼяним столом.