В Единбурзі знов відкриють кафе, де Джоан Роулінґ писала книжки про Гаррі Поттера
Фото: The Elephant House / Facebook

Кафе в Единбурзі Elephant Hous, де Джоан Роулінг писала частину своїх книжок про Гаррі Поттера, знову відкриється через три роки після пожежі, пише BBC.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Кафе Elephant House дуже постраждало під час пожежі на мосту Георга IV у серпні 2021 року. Власник кафе Девід Тейлор сподівається відкрити заклад до літа 2024 року. Але на реконструкцію закладу знадобиться щонайменше мільйон фунтів стерлінгів.

Фото: David Taylor
Фото: David Taylor

Девід Тейлор володіє кафе Elephant House протягом 28 років, а тепер відкрив другий заклад за рогом на Вікторія-стріт. Там продається маслопиво — напій, який пʼють герої "Гаррі Поттера" у книжках Джоан Роулінг. Зокрема, шанувальники вважають, що саме Вікторія-стріт надихнула Роулінг створити Алею Діаґон в книжках.

Стіл, за яким Джоан Роулінг написала частину своїх книжок, врятували з пожежі й відреставрували. Зараз він у новому закладі. Столик перенесуть назад до оригінального кафе після його відкриття.

Фото: David Taylor
Фото: David Taylor

Кафе The Elephant House було одним із двох, куди регулярно приходила Роулінґ, коли писала історії про хлопчика-чарівника у 1996 і 1997 роках і часто просто сиділа за старовинним деревʼяним столом.