У Голосіївському парку Києва відкрили зелений лабіринт – його присвятили переселенцям
Фото: Голосіївська РДА

У Голосіївському парку Києва відкрили зелений лабіринт "Шлях до безпеки". Нову локацію присвятили біженцям і переселенцям, які змушені тікати від війни до безпечних місць. Про це повідомили в Голосіївській РДА.

Лабіринт займає понад 1000 м кв. та налічує понад 5000 кущів бирючини. На табличці біля лабіринту розмістили QR-код. Перейшовши за ним, можна прочитати історії біженців та внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що за даними ООН, станом на 1 червня 2023 року, з початку російського вторгнення близько 7 млн українців виїхали до інших країн.

"Це люди, які вимушено покинули власну домівку, рідних та усе до чого звикли, тікаючи від війни та насильства. Вони зробили крок в нікуди, аби захистити себе і своїх близьких", – йдеться у повідомлені.

Над створенням лабіринту "Шлях до безпеки" працювали майстри з фігурної стрижки дерев та створення скульптур з моху. Вони — родом із Донеччини, і їм двічі (2014 рік і 2022 рік) довелося покидати домівку через війну.

Зелений лабіринт був створений за ініціативи БФ "Право на захист" та підтримки УВКБ ООН, які опікуються проблемами біженців та шукачів захисту в Україні.