У Гонконзі скасовують масковий режим. Вперше за три роки
Фото: Unsplash

У Гонконзі з середи, 1 березня, більше не вимагатимуть носити маски в громадських місцях, уперше за три роки. Про це пише Time.

За словами голови адміністрації Гонконгу Джона Лі, маски більше не будуть потрібні на вулиці, у приміщенні або в громадському транспорті.

Цей крок зробили й для того, щоби залучити туристів і працівників із-за кордону й відродити фінансовий центр. На початку 2022 року Гонконг уже скасував більшість пандемічних обмежень, зокрема обов’язковий карантин для людей, які приїжджають з-за кордону.

Мешканці Гонконгу були зобов'язані носити маску з 29 липня 2020 року в усіх громадських місцях, зокрема на відкритому повітрі. У разі невиконання цього правила потрібно було заплатити штраф у розмірі до 10 000 гонконзьких доларів (1275 доларів США). На одному з етапів карантину — маски вимагалися навіть під час занять спортом.

Більшість інших міст в Азії протягом останніх місяців повністю або частково послабили правила щодо носіння масок, включно з Південною Кореєю, Японією та Тайванем.