У Helsi запустили сповіщення про прийоми до лікаря, щоб уникнути помилкових записів
Фото: Unsplash

Відтепер у застосунку Helsi з'явилися сповіщення, які інформують пацієнтів про заплановані та завершені прийоми у лікаря. Ця функція допоможе відстежувати, чи не було створено фальшивого запису.

Загалом до застосунку додадуть чотири автоматичні push-повідомлення: про запланований прийом медпрацівником для пацієнта або його дитини, про завершений прийом медпрацівником для пацієнта або його дитини.

Щоб отримувати сповіщення, пов’язані із прийомами дитини, потрібно зареєструвати дитину через опцію "Пов’язані особи" у застосунку.

Зокрема, щоб отримувати сповіщення, потрібно дозволити застосунку це робити у налаштуваннях свого смартфона.

Також у застосунку з’явилася можливість поскаржитися на прийом.

Якщо пацієнт вважає, що було створено помилковий прийом, то він може обрати функцію "поскаржитися". Далі — автоматично переходить до служби підтримки Helsi. Користувач залишає звернення, а Helsi контактує з медзакладом.

Пацієнту приходить сповіщення про результат скарги. Якщо лікар дійсно вніс прийом помилково — його позначать таким, що не відбувся.

Зазначається, що команда Helsi проаналізувала запити від користувачів зі скаргами на помилкові прийоми.

"Виявилося, що більшість із них внесені лікарями внаслідок вакцинації, виписаного направлення чи рецепта", — кажуть в Helsi.

Перевірити, чи створений прийом в рамках вакцинації, можна самостійно. Потрібно перейти у вкладку "Прийом" та переглянути причину звернення.

Якщо причина звернення — це "Імунізація/профілактичне лікування", — то прийом створений лікарем під час вакцинації пацієнта.

"У вакцинальній бригаді брали участь лікарі різних спеціалізацій, від ЛОРа до невропатолога, тому і прийом "відвідування ЛОРа" може стосуватися саме щеплення", — йдеться у повідомлені.