У Києві на залізничному вокзалі створили бібліотеку, в якій є 400 книжок
Фото: Yakaboo

Бібліотека розташована у новому дитячому просторі Iron Land на Центральному вокзалі в Києві. Дитяча зона є рекордною за площею — понад 700 квадратних метрів.

Зазначається, що на значній частині простору розташовано бібліотеку, яку створила національна книжкова платформа Yakaboo разом з іншими українськими видавництвами. Видавництва надали більшу частину книжок безплатно.

Фото: Yakaboo
Фото: Yakaboo

Загалом бібліотека містить понад 400 книжок для дітей і дорослих, охоплюючи широкий спектр жанрів: дитяча розвивальна та пізнавальна література, художні видання для дітей та підлітків, дорослий нонфікшн, книги з історії й культури України, путівники та видання англійською мовою.

Фото: Yakaboo
Фото: Yakaboo

Унікальність бібліотеки полягає не лише в її розташуванні, а й у тому, що вона є частиною інклюзивного простору. Доступ до бібліотеки є вільним та безплатним і побудований на довірі до відвідувачів.

"Ми не передбачаємо тут у кріслі тітоньку в куточку зали, яка буде казати: туди не ходи, так не стій, іди сюди. Це для вас, діти, це про довіру до вас, це про свободу для вас. І це про те, що ви станете людьми вільними і сміливими, впевненими у собі, успішними", — сказав очільник МОН Оксен Лісовий під час відкриття простору.

Фото: ЮНІСЕФ
Фото: ЮНІСЕФ

Крім бібліотеки, тут також облаштували спортивну зону, де можна грати у баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, користуватися велотренажерами; окремо є футбольний куточок; музей науки з залізничними експонатами; мінімодель вагона "Тарпан" з доступом до кабіни машиніста; велика зелена ігрова зона для дітей від трьох до 16 років; ігротека; приватні кабінки для грудного вигодовування та сповивання; зони для підзарядки смартфонів і місця очікування для батьків.

Фото: ЮНІСЕФ
Фото: ЮНІСЕФ

Дитяча зона відкрита з 06:00 до 23:00, а також в ній працюють професійні аніматори та психологи ЮНІСЕФ.

Дитячий безпечний простір "Спільно" на центральному залізничному вокзалі в Києві відкрила Перша леді Олена Зеленська 2 червня.

"Спільно" — це інноваційний та безпечний простір, де малеча може активно провести час, насолоджуючись дозвіллям під час повітряної тривоги. З дітьми працюють професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводять творчі заняття та розвивальні ігри.