У Києві починають будівництво парку навколо озера Срібний Кіл площею 7 га
Скриншот з Telegram-каналу парку

У Дарницькому районі цього тижня розпочинають будівництво першої черги парку "Срібний Кіл". Про це повідомив депутат Київради та голова ГО "Парк Срібний Кіл" Григорій Маленко.

Земельна ділянка, на якій створять парк, розташована між станціями метро "Осокорки" й "Позняки". Вона огинає озеро Срібний Кіл та має площу 7,54 га.

Понад 50 000 киян мешкають на відстані до 10 хвилин від парку. На основі цього було визначено базовий елемент парку — замкнену прогулянкову доріжку, близько двох кілометрів, навколо озера із можливістю потрапити на неї з усіх сторін парку. Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера.

Зелену зону обіцяють зробити багатофункціональною, з дитячими й оглядовими майданчиками та зонами відпочинку. Також парк має бути інклюзивним, це стосується і його внутрішніх елементів. Крім цього, передбачать локації для фізичної та психологічної реабілітації воїнів ЗСУ.

Парк будуватимуть у шість черг. Перша черга — це облаштування двох вхідних груп парку, а також транзитної доріжки, за допомогою якої можна буде дістатися від однієї станції метро до іншої. Крім того, робитимуть підпірні стіни, сходи, пандуси, проводитимуть комунікації й встановлюватимуть систему водовідведення. Після цього моститимуть доріжки фігурними елементами, озеленюватимуть парк і встановлюватимуть лави й урни в зоні забудови першої черги.

Першу чергу будівництва парку планують завершити влітку 2024 року.