У Києві починають будівництво парку навколо озера Срібний Кіл площею 7 га
Скриншот з Telegram-каналу парку

У Дарницькому районі цього тижня розпочинають будівництво першої черги парку "Срібний Кіл". Про це повідомив депутат Київради та голова ГО "Парк Срібний Кіл" Григорій Маленко.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Земельна ділянка, на якій створять парк, розташована між станціями метро "Осокорки" й "Позняки". Вона огинає озеро Срібний Кіл та має площу 7,54 га.

Понад 50 000 киян мешкають на відстані до 10 хвилин від парку. На основі цього було визначено базовий елемент парку — замкнену прогулянкову доріжку, близько двох кілометрів, навколо озера із можливістю потрапити на неї з усіх сторін парку. Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера.

Зелену зону обіцяють зробити багатофункціональною, з дитячими й оглядовими майданчиками та зонами відпочинку. Також парк має бути інклюзивним, це стосується і його внутрішніх елементів. Крім цього, передбачать локації для фізичної та психологічної реабілітації воїнів ЗСУ.

Парк будуватимуть у шість черг. Перша черга — це облаштування двох вхідних груп парку, а також транзитної доріжки, за допомогою якої можна буде дістатися від однієї станції метро до іншої. Крім того, робитимуть підпірні стіни, сходи, пандуси, проводитимуть комунікації й встановлюватимуть систему водовідведення. Після цього моститимуть доріжки фігурними елементами, озеленюватимуть парк і встановлюватимуть лави й урни в зоні забудови першої черги.

Першу чергу будівництва парку планують завершити влітку 2024 року.