У Києві відкрилась мультимедійна виставка, присвячена роковинам трагедії в Бабиному Яру
Фото: МКІП

28 вересня у виставковому центрі "Жива пам’ять" відкрилась мультимедійна документальна експозиція, присвячена 82-м роковинам трагедії у Бабиному Яру. Про це повідомили в Міністерстві культури й інформаційної політики.

Виставка "Бабин Яр: Дзеркала смерті" пропонує пройти шляхом, яким йшли у свою останню путь київські євреї 29 вересня 1941 року.

На кожному кроці можна зазирнути у численні дзеркала. В них відбиваються долі жертв Голодомору і Маріуполя, депортованих кримських татар і розстріляних ромів, в’язнів ГУЛАГу, Сирця та Ягідного, військовополонених, вбитих у Катині, Дарниці та Оленівці.

За часів Другої світової війни у Бабиному Яру загинуло близько 100 000 людей: євреїв, українців, ромів. Але виставка не лише про минулі злочини проти людства, а й про трагедії сучасності.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

За словами директорки музею історії міста Києва Діани Попової, це рефлексія на всі події, які відбувалися протягом страшного XX століття. 

"Це не тільки Голокост, Голодомор чи трагедія кримськотатарського народу. Це і Куренівська трагедія. Всі ці трагедії об’єднує те, що вони є людиноненависницькими, людей просто знищували. Тут ми говоримо про гуманізм. Також ми повертаємось і до сучасної історії", — додала Попова.

Фото: МКІП
Фото: МКІП