У Києві продовжують демонтаж МАФів, що перешкоджають доступ до укриттів
Фото: КМДА

У Києві біля станцій метрополітену продовжують демонтаж МАФів, що перешкоджають доступу громадян до укриттів та сховищ. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

Станом на березень частково або повністю демонтували МАФи поряд зі станціями: Політехнічний інститут, Героїв Дніпра, Берестейська, Житомирська, Кловська, Дружби народів та Житомирська.

Демонтовано вже 13 обʼєктів, в роботі залишаються ще 10. Зараз триває активний демонтаж біля станції метро Голосіївська, зазначив Ткаченко.

Фото: Тимур Ткаченко
Фото: Тимур Ткаченко

"Після демонтажу проводяться роботи з благоустрою, а саме — прибирання, асфальтування та озеленення території", — додав він.

Перед початком знесення, власники МАФів отримують протоколи та мають демонтувати споруди у триденний термін. В інакшому разі демонтаж проведе Комунальне підприємство, а саму споруду перевезуть на штрафмайданчик. Однак це стосується лише тих підприємців, які мають усю дозвільну документацію на розміщення споруди. Незаконно встановлені — одразу прямують на штрафмайданчик.

Від літа Комунальне підприємство "Київблагоустрій" на підставі рішення, прийнятого Радою оборони міста Києва, розчищає територію від тимчасових споруд, що перешкоджають шлях до укриттів.