У Києві продовжують демонтаж МАФів, що перешкоджають доступ до укриттів
Фото: КМДА

У Києві біля станцій метрополітену продовжують демонтаж МАФів, що перешкоджають доступу громадян до укриттів та сховищ. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Станом на березень частково або повністю демонтували МАФи поряд зі станціями: Політехнічний інститут, Героїв Дніпра, Берестейська, Житомирська, Кловська, Дружби народів та Житомирська.

Демонтовано вже 13 обʼєктів, в роботі залишаються ще 10. Зараз триває активний демонтаж біля станції метро Голосіївська, зазначив Ткаченко.

Фото: Тимур Ткаченко
Фото: Тимур Ткаченко

"Після демонтажу проводяться роботи з благоустрою, а саме — прибирання, асфальтування та озеленення території", — додав він.

Перед початком знесення, власники МАФів отримують протоколи та мають демонтувати споруди у триденний термін. В інакшому разі демонтаж проведе Комунальне підприємство, а саму споруду перевезуть на штрафмайданчик. Однак це стосується лише тих підприємців, які мають усю дозвільну документацію на розміщення споруди. Незаконно встановлені — одразу прямують на штрафмайданчик.

Від літа Комунальне підприємство "Київблагоустрій" на підставі рішення, прийнятого Радою оборони міста Києва, розчищає територію від тимчасових споруд, що перешкоджають шлях до укриттів.