У Києві школа 13 років зачинена на реконструкцію, хоч її мають повністю демонтувати
Фото: Олександр Калінчук

У Києві школа №114 на вулиці Кирилівській майже 13 років перебуває "на реконструкції", йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Фото: Олександр Калінчук
Фото: Олександр Калінчук

У КП "Київжитлоспецексплуатація" повідомили, що школа №114 була побудована у 1952-1954 роках. У зв’язку з аварійним станом будівлі школи її експлуатацію було зупинено у червні 2010 року.

Реконструкція навчального закладу передбачає повний демонтаж триповерхової споруди школи та одноповерхової майстерні, а також будівництво чотириповерхової будівлі й майстерні без змін геометричних розмірів з урахуванням нових вимог державних будівельних норм. Тобто має бути фактично будівництво нової школи, яке чиновники називають "реконструкцією".

Фото: Олександр Калінчук
Фото: Олександр Калінчук

Ще 2011 року було розроблено проєктно-кошторисну документацію реконструкції школи стадії "проєкт". У комунальному підприємстві інформують, що за цінами 2017 року кошторисна вартість реконструкції школи №114 становила майже 105 мільйонів гривень.
У 2019-2021 роках підприємство витратило 6 млн грн на розробку проєктної документації. Але зараз кошторис потребує коригування.

У КП кажуть, що Департамент освіти й науки КМДА не дає гроші. У Департаменті ж відповідають, що питання реконструкції школи не на часі — його розглядатимуть після завершення війни.

Фото: Олександр Калінчук
Фото: Олександр Калінчук

"Від 24 лютого 2022 року всі зусилля структурних підрозділів КМДА та Київради спрямовано на забезпечення роботи критичної інфраструктури та виконання першочергових робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Росії, зокрема пов’язаних із пошкодженням будівель і споруд, облаштуванням найпростіших укриттів", — коментує представник Департаменту освіти Ілля Пасько.