У Києві стадіон "Спартак" передадуть до комунальної власності та відремонтують
Фото: Вікіпедія

Спортивну базу "Спартак" у Подільському районі передадуть із державної до комунальної власності територіальної громади Києва, повідомляє КМДА.

На території спортивної бази планують провести капремонт і оновити обладнання. Це також стосується басейну, бігових доріжок і критого манежу.

На території комплексу функціонують шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які фінансують із міського бюджету. Загалом там навчаються понад 2230 дітей.

Стадіон "Спартак" обіцяють відновити відповідно до сучасних вимог та стандартів.

"Ми зробимо все для того, щоб повернути на стадіон глядачів, зробити його дійсно привабливим та сучасним спортивним об’єктом Києва", — додав заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський.

Процес передання до комунальної власності бази "Спартак" розпочався кілька років тому. У 2021 році Кабінет міністрів України відніс спортивну базу на вул. Кирилівській, 105, до сфери управління Київської міської державної адміністрації. У лютому 2022 року Київрада надала згоду на прийняття до комунальної власності спортивної бази "Спартак".

"Спартак" — стадіон, споруджений в 1934 році. На стадіоні є футбольне поле з трибунами на 5000 місць, ігрові майданчики, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, два закриті спортивні зали, сауна, закритий басейн (довжина доріжки — 25 м), готель на 150 місць.

Під час капітального ремонту 1977-1980 років було споруджено чотири металеві щогли (висота — до 30 м) для освітлення стадіону. За останні роки на території стадіону збудували два поля для мініфутболу, відремонтували будівлю басейну.