У Києві стартує проєкт, що розповідає про видатних українців за допомогою QR-кодів
Фото: ШоТам

У Києві впроваджують проєкт "Стріткод: історія на кожному кроці". Він допоможе містянам дізнатися про українців, на честь яких перейменували вулиці, пише видання "ШоТам".

Біля табличок з новими назвами розмістять плакат із QR-кодом, в якому розміщуватиметься інформація про зображену особистість.

Серед перших 10 стріткодів будуть три поети, один гетьман, 2 військових, 2 історики, один громадський активіст і герой війни та ціла родина князів. Відомо, що першим стріткодом стане український історик та політичний діяч Михайло Грушевський.

Фото: ШоТам
Фото: ШоТам

"Стріткод: історія на кожному кроці" — новий україноцентричний проєкт від ГО "Історична Платформа", спрямований на заповнення прогалин історичної пам’яті українців.

"Нові імена в назвах вулиць, які з’являються із декомунізацією, поки що багатьом відгукуються чимось незвіданим чи маловідомим. А нам так хочеться, щоб вулиці, площі, зупинки метро не мовчали, а промовляли", — розповіли організатори проєкту.

Фото: ШоТам
Фото: ШоТам

Наприкінці березня активісти підписали перший Меморандум про співпрацю з Управлінням промоції та туризму КМДА. Уже цього літа команда стартує зі своїм проєктом із Києва та планує масштабуватися у всій країні.