В Києві за два місяці евакуювали понад 17 000 автівок
Фото: КМДА

У Києві за січень та лютий евакуювали 17 407 автомобілів. Завдяки цьому до місцевого бюджету надійшло понад 12,9 мільйона гривень. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

За його словами, у Києві за день евакуюють близько 250-350 автомобілів. Під час повітряних тривог евакуація не здійснюється.

За несплату паркування виносять до 350 постанов щодня.Також з початку року водії сплатили близько 7,5 мільйона гривень за користування муніципальними майданчиками для платного паркування.

Разом з тим Руслан Кандибор наголошує, що не можна забороняти евакуйовувати автівки у період воєнного стану.

"Це призведе до колапсу в центральній частині. Місто не матиме можливості у разі надзвичайних ситуацій евакуйовувати транспортні засоби, які створюють перешкоди для спецтехніки, зокрема для карет швидкої допомоги, пожежних машин тощо", — сказав Руслан Кандибор.

За словами Кандибора, з такою ситуацією місто зіштовхнулося в перші дні війни, коли до Центрального вокзалу був повністю заблокований під’їзд покинутими транспортними засобами, що унеможливлювало повноцінну евакуацію людей.