У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако – фото
Фото: Київський зоопарк

У Київському зоопарку облаштували новий вольєр для родини врятованих папуг жако, які потрапили до зоопарку у 2022 році, повідомляє КМДА.

Працівники зоопарку створили у великому літньому пташиному авіарії умови, наближені до природних. Для комфорту птахів у вольєрі є різноманітні прилади, іграшки, гілки дерев, годівнички, декоративний фонтанчик та туманно-крапельний розпилювач, що освіжає птахів.

Фото: Київський зоопарк
Фото: Київський зоопарк

Зазначається, що важливе значення для їхнього здоров’я має особливий, ретельно підібраний раціон, який складається зі спеціального гранульованого корму, збагаченого всіма необхідними вітамінами та мінералами. "А ще – папуги із задоволенням поїдають фрукти, плоди і насіння", — додають працівники зоопарку.

Фото: Київський зоопарк
Фото: Київський зоопарк

За словами фахівців КиївЗоо, останніми роками популяція жако різко скоротилася. Необмежений вилов птахів із природи та торгівля ними, а також знищення тропічних лісів призвели до катастрофічного зниження популяції цих птахів. Наразі виду надано статус "під загрозою вимирання".

Тому головна мета столичного зоопарку – реабілітувати пернатих та навчити людей, що утримання птахів має бути компетентним і сприяти охороні виду в природі.

Фото: Київський зоопарк
Фото: Київський зоопарк

Хворих та наляканих папуг жако до столичного зоопарку привезли співробітники поліції. Майже рік відбувалась їх поступова реабілітація. Це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 років, а іноді й більше.