На Київщині презентували проєкт нового герба та прапора — старий нагадує символіку росіян
Фото: Київська ОДА

На Київщині презентували проєкт нового герба та прапора області. Старий хочуть замінити через "схожість" із гербом Москви та Московської області Росії, заявив очільник ОДА Руслан Кравченко.

Це перші напрацювання геральдистів, далі має відбутися широке обговорення в громадах. Зазначається, що усі напрацювання нового герба та прапора пройшли експертизу Інституту історії НАНУ.

"З 1999 року на гербі Київщини зображений Юрій Змієборець, який копіює і нагадує Георгія Побідоносця на гербі Московської області та Москви. З початку повномасштабного вторгнення Росії до України постало питання про зміну символіки. Вона повинна відповідати нашій історії, культурним цінностям, враховувати соціально-економічні особливості й традиції регіону", — йдеться у повідомлені.

Фото: Київська ОДА
Фото: Київська ОДА

Фахівці запропонували, щоб в основі герба Київщини був зображений ангел. Варіантів прапора чотири – герб із зображенням ангела на різних кольорових фонах, серед яких: синій, білий та пурпуровий.

Фото: Київська ОДА
Фото: Київська ОДА

​​Чиновник додав, що на проєкт не витрачали бюджетних грошей, а нову символіку на сесії облради затвердять після обговорення в громадах.