У Новій Зеландії перед посадкою на літак пасажирів будуть зважувати: навіщо
Фото: Air New Zealand

Управління цивільної авіації Нової Зеландії просить національну авіакомпанію зважувати пасажирів, які вилітають міжнародними рейсами з аеропорту Окленда до 2 липня 2023 року, пише CNN.

Програма, яку Air New Zealand називає дослідженням ваги пасажирів, є способом збору даних про вагу та розподіл ваги в літаках, повідомили в авіакомпанії.

"Ми зважуємо все, що буде в літаку — від вантажу до їжі на борту й до багажу в багажному відсіку. Для клієнтів, членів екіпажу та ручної поклажі ми використовуємо середню вагу, яку отримуємо під час цього дослідження", — сказав у заяві Аластер Джеймс, спеціаліст авіакомпанії з покращення контролю завантаження.

З метою захисту конфіденційності людей авіакомпанія заявляє, що зробила дані анонімними. Під час реєстрації на рейс мандрівників попросять стати на цифрові ваги. Інформація про їхню вагу потім надсилається в систему, але її не буде видно на екрані агента.

"Ми знаємо, що стати на ваги може бути страшно. Однак ми запевняємо, що ніде немає видимого дисплея. Ніхто не зможе побачити вашу вагу, навіть ми", — сказав Джеймс.

Це не перший випадок, коли Air NZ просить пасажирів стати на ваги перед посадкою на рейс. У 2021 році в дослідженні брали участь пасажири, які літали рейсами всередині країни, але тоді опитування для міжнародних мандрівників було відкладено через пандемію.