В Нью-Йорку запровадять обов'язкове компостування відходів
Фото: Unsplash

Жителів Нью-Йорка зобов’яжуть компостувати всі залишки їжі, відходи з подвір'я та забруднений їжею папір відповідно до масштабного законопроєкту, який міська рада нещодавно ухвалила, пише Gothamist.

Наразі в місті діє програма мера Еріка Адамса, яка передбачає впровадження добровільного компостування у п’яти районах протягом наступного року. Розподіляти органічні відходи для компостування почнуть 30 червня у Квінзі, останнім для реалізації програми стане Мангеттен.

Згідно з новим законопроєктом, компостування стане обов’язковим з квітня 2025 року. Мер Адамс виділив 45 мільйонів доларів на розширення поточної програми компостування.

Програму впроваджуватимуть район за районом, бо санітарному управлінню потрібно знайти більше потужностей для перероблювання органічних відходів. Комісар з питань санітарії Джессіка Тіш раніше заявляла, що Нью-Йорку потрібно знайти більше місць для перероблювання 8 мільйонів фунтів органічних відходів, які утворюються щодня.

Зараз міська влада частково переробляє відходи на компостному підприємстві в Нью-Джерсі. Решта органічних відходів потрапляє на ферму у Массачусетсі або на станцію очищення стічних вод у Ґрінпойнті, де частину перетворюють на біогаз. Але більшість відходів все ще опиняється на звалищах, унаслідок цього виділяється парниковий газ метан.

Законопроєкт про "нуль відходів" також має мету — вивести все вторинне перероблювання та органічні відходи зі звалищ Нью-Йорка до 2030 року.