В Оболонському районі Києва триває реконструкція дворівневої розв'язки: що вже зробили
Фото: КМДА

В Оболонському районі Києва триває реконструкція транспортної розв'язки на перетині вулиць Полярної та Богатирської, повідомляє КМДА.

Зазначається, що реконструкція цієї розв’язки збільшить пропускну спроможність та зменшить затори у цій частині Оболоні.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

На об’єкті вже влаштували тимчасові проїзди, нанесли тимчасову розмітку та встановили дорожні знаки. Забетонували 14 паль (всього передбачено 80). Також — переоблаштували світлофорні об’єкти та опори контактної мережі. Робітники вже розпочали перекладання водопровідних мереж.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Довжина основного проїзду дворівневої транспортної розв’язки становитиме понад три кілометри, такою буде і довжина тротуарів. Протяжність велосипедних доріжок — понад 1,5 км. На розв’язці буде шість смуг руху. Зокрема, збудують новий підземний перехід.

Проєктна пропускна спроможність оновленого вузла становить понад 11 000 автомобілів на годину. "Це в кілька разів більше, ніж пропускає перехрестя зі світлофором, де рух затримується й утворюються затори", — йдеться у повідомленні.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Відкрити рух новим шляхопроводом планують до кінця цього року. А весь комплекс робіт на великому об’єкті завершать до кінця 2024 року.

Фото: КМДА
Фото: КМДА