У громадському транспорті Києва вмикатимуть кондиціонери – Кличко підтримав петицію
Фото: КМДА

Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав петицію, де кияни вимагають зобов’язати Киїпастранс вмикати влітку кондиціонери в громадському транспорті.

У відповіді йдеться, що наявність систем кондиціонування з 2015 року є однією з обов’язкових технічних вимог до громадського транспорту, який закуповує місто. До кінця 2023 року планують придбати 8 нових одиниць громадського транспорту, обладнаних кондиціонерами.

Водночас сьогодні з 1141 одиниці рухомого складу, який працює на маршрутах, кондиціонер мають лише 499 одиниць. Це 69 тролейбусів, 107 трамваїв і 323 автобуси. Водночас кондиціонери не передбачені в 642 одиницях транспорту.

Лише 20 автобусів, які столиця отримала від іноземних партнерів, мають системи кондиціонування. Натомість у 45 одиницях рухомого складу таких систем немає.

Кондиціонер вмикають за умови, якщо температура сягає понад 24°C. За словами Кличка, якщо виявлять громадський транспорт, де будуть вимкнені кондиціонери за таких умов, то водіїв і відповідальних посадових осіб Київпстрансу притягуватимуть до дисциплінарної відповідальності.