В Одесі навчатимуть жінок керувати автобусами, бо чоловіків не вистачає через війну
Фото: Одесміськелектротранс

Одесі не вистачає водіїв для автобусів, які подарувало місто-побратим Регенсбург. З необхідних 18 є тільки сім, тому міська рада готова навчати жінок. Про це Суспільному повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Загалом до міста вже передали 10 автобусів від німецьких партнерів та ведуть перемовини стосовно передавання подібного транспорту зі Стамбула. Однак не вистачає водіїв, зокрема тому, що частина пішла на фронт.

Мер Одеси додав, що розглядають на цю посаду і жінок. Наразі в місті є власні школи з навчання водіїв, а також допомогу з навчанням пропонують партнери з Регенсбурга і Берліна.

"Якщо ми запускаємо маршрут, маємо бути певні, що він працюватиме. А якщо хтось захворів, автобус не вийшов і люди не потрапили на роботу, це буде ще гірше, ніж не запустити його", — зазначив Труханов.

Німецьке місто Регенсбург передало Одесі десять пасажирських низькопідлогових автобусів. У листопаді депутат Одеської міськради та голова транспортної комісії Петро Обухов повідомив, що місто планує створити під ці автобуси новий маршрут, який з’єднає житловий масив Котовського та центр Одеси.