У жовтні в кінотеатрах вийде українська воєнна драма "Шлях поколінь" — відео
Фото: Шлях поколінь / Facebook

В український прокат 12 жовтня виходить воєнна драма "Шлях поколінь" режисера Михайла Ухмана. Фільм, у якому герой постає перед складним вибором в час російсько-української війни, засновано на реальній історії.

Події стрічки "Шлях поколінь" відбуваються у 2014 році. За сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, разом з дружиною мандрує країною і зупиняється перепочити в одному лісі. У сні до нього приходить український воїн з минулого, який воював в цьому місці проти різних ворогів. Між ними відбувається непроста розмова, яка закидає нашого героя в те саме минуле і назавжди змінює майбутнє хлопця, де його чекає бій з підлим і сильним ворогом. Проте спочатку Назар змушений перемогти самого себе і зробити вибір: вагітна дружина, яка кохає його, чи країна, яка охоплена полум’ям війни.

Режисер фільму Михайло Ухман знає про війну безпосередньо. Він був добровольцем, воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині. Там у Михайла виникла ідея його першого фільму про кіборгів "Трохи нижче неба" (вийшов на екрани у 2021-му) та стрічки "Шлях поколінь", яка виходить у прокат у жовтні 2023-го.

Фільм "Шлях поколінь" знімався у 2020 році в Донецькій області всього за 20 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька на окремих бойових позиціях ЗСУ. Частина зйомок відбувалась у Києві та на Волині.

Ролі у стрічці виконали Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Назар Борушок, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин та інші. Крім професійних акторів у стрічці знялись військові, які на момент фільмування брали участь у бойових діях.