"Довбуш" за чотири вікенди став найкасовішим українським фільмом року
Кадр з фільму ''Довбуш''

Історична стрічка "Довбуш" після четвертого прокатного вікенду стала найкасовішою українським ігровим фільмом 2023 року. Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

За час показів у кіно фільм зібрав 43 141 437 грн бокс-офісу, а кількість проданих квитків досягла 304 318. У кінотеатрах продовжують показувати фільм "Довбуш".

Картина Олеся Саніна вийшла у кінопрокат у День Незалежності.

Події фільму відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Сюжет розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості.

"Довбуш" став одним із наймасштабніших та найдорожчих фільмів за історію української кіноіндустрії. Його бюджет складає 120 млн грн.

Над стрічкою працювала команда з 3000 осіб, для фільму пошили понад 1000 костюмів і збудували фортецю під Києвом, а також сконструювали унікальні карети, звели більш як 20 історично достовірних локацій.