В Португалії помер найстаріший у світі собака – йому був 31 рік
Фото: Dr. Karen Becker / Facebook

У Конкейросі на півдні Португалії помер найстаріший у світі пес Бобі — він прожив 31 рік і 165 днів. Він помер 21 жовтня у своєму будинку, де прожив усе життя з родиною, пише Sky News.

"Вчора ввечері цей милий хлопчик полетів на своїх крилах. Попри те, що він пережив кожну собаку в історії, його 11 478 днів на землі ніколи не вистачило б для тих, хто його любив", — написала ветеринарка Карен Бекер.

Бобі народився 11 травня 1992 року, у лютому 2023 року Книга рекордів Гіннеса визнала його найстарішим собакою за всю історію. Собака побив попередній рекорд, який тримався з 1939 року. Попередній найстаріший пес, Блуї, був австралійською вівчаркою і прожив 29 років і 5 місяців.

Порода Бобі — чистокровний Рафейро-ду-Алентежу, яка має середню тривалість життя від 12 до 14 років. Зазначається, що дату його народження підтвердили база даних домашніх тварин португальського уряду та Національна спілка ветеринарів.

Бобі прожив усе своє життя з Леонелем Костою та його родиною в сільській місцевості Конкейрос у Португалії.

Коста, якому було лише вісім років, коли народився пес, пояснює, що одним із найбільших чинників довголіття собаки є мирне середовище, де він проживав. Бобі їв виключно людську їжу. Протягом усього свого життя Бобі був на вільному вигулі — він гуляв лісами навколо будинку. Його ніколи не привʼязували.