В президентки Гарварду виявили можливий плагіат у наукових роботах
Фото: EPA

В докторській дисертації за 1997 рік президентки Гарвардського університету Клодін Гей виявили неправильно оформлене цитування, повідомляє The New York Times.

Президентку звинувачують у використанні матеріалів з інших джерел без належного зазначення авторства у своїй дисертації. "Президентка Гей оновить свою дисертацію, виправляючи ці випадки неадекватного цитування", — повідомили в університеті.

Як повідомляють у закладі, порушення присутні як у коротких фрагментах технічних визначень, так і в цілих абзацах, які Гей лише трохи перефразувала. Зокрема, в деяких випадках відсутні прямі цитати інших вчених.

Одним із прикладів порушень є скопійовані слова подяки за дисертацію, які, ймовірно, докторка Гей взяла з книги 1996 року іншої вченої – Дженніфер Гохшильд.

Гохшильд писала про свого наставника, який "показав мені, як важливо отримувати правильні дані та йти, куди вони ведуть, без страху чи прихильності", і "підштовхував мене набагато сильніше, ніж я іноді хотіла, щоб мене підштовхували".

Президентка Гей у своїй дисертації подякувала своїй сім’ї, яка "підштовхувала мене сильніше, ніж я іноді хотіла, щоб мене підштовхували". І вона подякувала своєму керівнику дисертації Гарі Кінгу, який "показав мені, як важливо отримувати правильні дані та йти, куди вони ведуть, без страху чи прихильності".

Як повідомили у Гарварді, розслідуванням, пов’язаним із науковою роботою Гей, займається незалежна наглядова рада з трьох членів, що складається з учених, "не пов'язаних із Гарвардом", і які є "одними з найшанованіших політологів країни, чий дисциплінарний досвід дозволяє їм провести цей огляд роботи Гей". Розкрити імена цих науковців у закладі відмовилися.