У Сальвадорі на стадіоні сталася тиснява, внаслідок чого 12 загиблих і сотні постраждалих
Фото: Luke Bosher

У Сальвадорі на футбольному матчі сталася сильна тиснява, внаслідок чого на стадіоні загинуло 12 людей і сотні вболівальників отримали серйозні поранення. Про це повідомляє DW.

Інцидент стався на стадіоні "Монументаль Естадіо Кускатлан" у Сан-Сальвадорі, де мав проходити матч між командами "Альянц" і ФАС.

Тиснява виникла на 16-й хвилині поєдинку, на 21-й хвилині матч було повністю скасовано, а гравці футбольних команд почали допомагати вболівальникам вибиратися зі стадіону.

Директор Агентства цивільної оборони Луїс Алонсо Амайя сказав, що тиснява сталася в суботу ввечері, коли занадто багато вболівальників намагалися потрапити в одну секцію стадіону.

Однією з причин тисняви є фальшиві квитки на матч. Вболівальники силою пробували просунутися на трибуну.

Ще одна причина трагедії — фанати вибили вхідні ворота на стадіон. Це й спричинило тяжкі наслідки, кажуть в поліції.

Президент Сальвадору Наїб Букеле написав у своєму Twitter, що поліція ретельно вивчить інцидент, а всіх винуватців трагедії притягнуть до відповідальності.

"Правоохоронці проведуть вичерпне розслідування подій, що сталися на стадіоні "Кускатлан". Усі стануть учасниками слідства: команди, менеджери, стадіон, каси, ліга, федерація та всі інші. Ким би не були винуватці, вони не залишаться непокараними", — написав президент.

Карлос Фуентес, речник групи екстрених служб Comandos de Salvamento, сказав, що близько 100 людей у ​​важкому стані були доставлені до лікарні, у деяких є ознаки асфіксії й інші види травм.

За даними поліції, принаймні двоє поранених перебувають у важкому стані.
Стадіон "Кускатлан" ​​є одним з найбільших у Центральній Америці та має офіційну місткість понад 44 000 уболівальників.

У нинішньому сезоні трагедія у Сан-Сальвадорі не стала першою у футболі. У жовтні 2022 року в Індонезії через сутички загинули понад 170 осіб.