У школах Києва збільшать кількість годин "Захисту України"
Фото: Army inform

У київських школах збільшать кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми "Захист України". Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

На його думку, якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін — це необхідність часу. Тому столиця разом з військовими планує розробити програму, яка "фактично буде частиною великої програми підготовки військових".

Зокрема, ця програма включатиме не лише теоретичні знання, а й практичні навички. За словами Мондриївського учні 10 та 11 класів мають навчитись пілотувати дрони, використовувати симулятори.

Наразі робоча група працює над тим, аби передбачити на це кошти в бюджеті на наступний рік. Також підбиратимуть вчителів, щоб вони "були моральними авторитетами для підлітків та розумілися на тонкощах освітнього процесу".

"Тільки так навчання з цього предмету буде викликати позитивні емоції та інтерес у молодого покоління. Ми впевнені, що все задумане нам вдасться реалізувати, і вже з нового року 35 000 старшокласників відчують ці зміни", — підкреслив Валентин Мондриївський.