У США поліція обшукує дім Тупака через вбивство репера у 1996 році
Фото: Steve Eichner

Поліція Невади підтвердила, що цього тижня видала ордер на обшук у зв'язку з нерозкритим вбивством репера Тупака Шакура, повідомляє BBC.

Детективи провели обшук у будинку в Хендерсоні, передмісті Лас-Вегаса, де Шакуру застрелили у вересні 1996 року. Поліція Лас-Вегаса не надала додаткових подробиць пошуків, посилаючись на те, що триває розслідування його вбивства.

Тупаку було 25 років, коли його вбили. Жодного арешту не було, підозрюваних у цій справі наразі немає, як і затриманих.

Лейтенант поліції Лас-Вегаса Джейсон Йоханссон розповів журналу Las Vegas Review Journal, що детективи знову працюють над незавершеною справою.

"Ця справа залишилася нерозкритою, і, сподіваюся, одного дня ми зможемо це змінити", — сказав він газеті.

Раніше слідчі вважали, що вбивця, ймовірно, мертвий або сам став жертвою стрілянини. Теперішнє розслідування може привести до встановлення особистостей, які були в машині, коли стріляли в репера, а також до звинувачення когось як співучасника.

Тупак Шакур — один із найвідоміших та найуспішніших американських реперів, який став легендарним після смерті. Бібліотека Конгресу США відібрала його пісню "Dear Mama" з альбому "Me Against the World" до списку 25 записів, які будуть зберігатися у спеціальному фонді культурного надбання.

У 1991 році він випустив дебютний альбом та здобув успіх у чартах завдяки таким хітам, як "California Love", "All Eyez on Me", "Changes" та "I Ain't Mad at Cha".

7 вересня 1996 року в Лас-Вегасі, після бою Майка Тайсона з Брюсом Селдоном, Тупак і Найт побили людину, на ім'я Орландо Андерсон. Дорогою в нічний клуб машину Найта, в якій їхав і Тупак, розстріляли. Найт отримав подряпину, а з 13 випущених куль, 4 потрапили в Тупака, одна з них — в легеню. Після 6 днів критичного стану, 13 вересня, Тупак Шакур помер.

Шакур, який продав понад 75 мільйонів платівок по всьому світу, був включений до Зали слави рок-н-ролу у 2017 році.