В центрі Берліна збудують соціальне житло для лесбійок та квір-жінок
Фото: Unsplash

В Берліні біля Александерплацу збудують соціальне житло для лесбійок та квір-жінок. Про це повідомили в Wohnungsbaugesellschaft Berlin-Mitte (WBM).

Проєкт реалізовуватиме державна будівельна компанія WBM, яка володіє найбільшою часткою орендованих квартир у Берліні – Мітте.

За даними WBM, нова будівля буде побудована на дуже бажаній ділянці землі в центрі Берліна. У ній буде 70 квартир, а мешканці платитимуть за зниженою ставкою 6,90 євро за квадратний метр.

Соціальне житло також буде розраховане на проживання пенсіонерів. Компанія заявила, що ідея полягає в тому, щоб забезпечити лесбійкам і квір-людям безпечне і доброзичливе середовище в їхній старості.

Зокрема, у будівлі буде п’ять квартир для людей з інвалідністю, які пересуваються на візочках, та одна спільна квартира на вісім осіб для жінок, які потребують догляду.

В комплексі облаштують культурний ЛГБТ-центр. На першому поверсі розміщуватиметься кав’ярня, консультаційні кабінети та місце для вечірок й заходів.

Центральне розташування обрали спеціально для того, щоб зробити квір-людей більш видимими. Проєкт планують завершити у 2025 році.