В центрі Києва відкрили мурал, присвячений темі адопції тварин – фото
Фото: Suziria Group

27 липня в центрі Києва відкрили мурал "Сім'я для чотирилапого", присвячений темі адопції домашніх улюбленців.

Проєкт створили, щоб привернути увагу суспільства до проблеми безпритульних тварин та актуальності усиновлення чотирилапих. Мурал знаходиться за адресою вул. Золотоустівська, 23.

Головною героїнею муралу стала зооволонтерка Анастасія Тиха, яка разом із чоловіком пішки вивела близько 30 тварин, зокрема собак з інвалідністю, з охопленого війною Ірпеня.

Фото: Suziria Group
Фото: Suziria Group

Фотографія Анастасії Тихої із собаками, яку зробив відомий фотограф Крістофер Очіконе, на початку повномасштабного вторгнення облетіла весь світ. "Фото стало символом відваги українців, які навіть у найважчі часи, ризикуючи своїм життям, не забувають про домашніх улюбленців", — йдеться у повідомлені.

Фото: Christopher Occhicone / Instagram
Фото: Christopher Occhicone / Instagram

Зазначається, що кількість безпритульних тварин в Україні виходила на критичний рівень ще до 2021 року. За даними Міжнародної федерації захисту тварин, українські міста були одними з найбільш перенаселених безпритульними тваринами в Європі. А зараз, внаслідок повномасштабного російського вторгнення, ситуація загострилась ще більше.

Наразі в Україні нараховується близько 150 000 тварин, що потребують допомоги, а у прифронтових областях, зокрема, чотирилапих у притулках побільшало вдвічі.

Фото: Suziria Group
Фото: Suziria Group

Рівень адопції також поступово зростає завдяки небайдужим українцям. Наприклад, КМДА зазначає, що у червні 2023 року, після підриву Херсонської ГЕС, кияни прихистили рекордну кількість хвостатих. "Однак притулки все ще наповнюються значно швидше, аніж розвантажуються", — додають зоозахисники.