У центрі Нью-Йорка обвалився багаторівневий паркінг: є загиблий та поранені — фото
Фото: CBS News

У центрі Нью-Йорка, США, обвалився багаторівневий паркінг, кілька автомобілів провалилися під землю. За попередньою інформацією, одна людина загинула і щонайменше п'ятеро отримали поранення, пише CBS News.

Інцидент стався в будинку 57 на Енн-стріт у Нижньому Мангеттені. За даними рятувальників, під завалами можуть бути люди. На місці обвалення працюють фахівці, щоби визначити стійкість будівлі. Також для пошуку людей під завалами залучені собаки-роботи та дрони.

Фото: CBS News
Фото: CBS News

Виконувач обов'язків комісара департаменту будівництва Нью-Йорка Казимир Віленчик сказав журналістам, що чотириповерхове паркування "сплющилося до підвального поверху".

Причину обвалу встановить інженер-криміналіст, однак, згідно з першими висновками, вага великої кількості автівок, припаркованих на даху, а також вік будівлі спричинили обвал.

Фото: CBS News
Фото: CBS News

Мер Ерік Адамс завдячує оперативному пошуку роботизованій собаці та дронам.

"Дякувати богу, у нас була роботизована собака, яка могла зайти в будівлю, і нам не потрібно було відправляти людину в середину нестабільного приміщення", — додав Адамс.

За словами мера, дрони використовували для реальної візуалізації того, що відбувається в будівлі та найголовніше – для пошуку постраждалих.

Фото: CBS News
Фото: CBS News

Зазначається, що демонтаж триватиме понад добу. Оскільки приміщення досі нестабільне, під час цього процесу фахівці будуть "надзвичайно обережні". Першою частиною демонтажу буде вилучення усіх транспортних засобів.