В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Незламні діти. Я чекаю"
Фото: online.ua

В Україні вийшов документальний проєкт "Незламні діти. Я чекаю", який розповідає історії українських дітей, що зіткнулися з війною.

Стрічку "Незламні діти. Я чекаю" згодом можна буде побачити в етерах телемарафону "Єдині Новини", на національних телеканалах та за кордоном.

У фільмі показують дітей, які за останні півтора року пройшли й продовжують проходити випробування: перебування під обстрілами, втрата кінцівок, протезування і навчання заново ходити; втрата батьків, розлука з рідними й вимушений переїзд.

Та попри все, ці діти демонструють небачену силу, терпіння, і хто як може наближає перемогу України над ворогом, йдеться в описі до фільму.

Серед героїв фільму 12-річна Яна з Нью-Йорка Донецької області, яка опинилася з мамою і братом на вокзалі в Краматорську під час обстрілу РФ 8 квітня 2022 року. Тоді російська ракета з написом "За дітей" вбила 61 людину, а ще 121 була поранена. Їх родині вдалось вижити, але Яні та її мамі довелось пройти протезування кінцівок в США.

Фото: online.ua
Фото: online.ua

Також своєю історією поділились Анна та її брати Матвій і Андрій. Їх мати Ївга доєдналась до медичного батальйону "Госпітальєри" після того, як їх батько загинув на фронті.

А Соломія грає на сопілці та збирає гроші для ЗСУ. Дівчинка чекає, щоб її тато повернувся з війни з перемогою та вони всією родиною поїхали на море до Бердянська.

Фото: online.ua
Фото: online.ua

Від наслідків війни Росії проти України постраждали мільйони українських дітей. З 24 лютого 2022 року Росія забрала життя понад 500 з них. Точну кількість вбитих і постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію РФ частини території України.