В Україні вийшов документальний фільм "Руф. Присутній", присвячений загиблому воїну ЗСУ
Кадр із фільму 'Руф. Присутній'

В Україні вийшов документальний фільм "Руф. Присутній", присвячений загиблому воїну ЗСУ Юрію "Руфу" Дадаку. Документальний фільм створений платформою пам'яті "Меморіал", авторкою стрічки виступила Олена Жилун.

"Цей фільм про боротьбу, натхнення, вірність собі, своїй родині, країні та ідеалам. Юрій Руф завжди казав, що українець повинен допомагати українцю. Його справи та слова будуть надихати не одне покоління українців. А він сам назавжди присутній у наших думках, чинах, перемогах, звершеннях", — каже Олена Жилун.

Юрій Дадак — поет, письменник і громадський діяч. Доцент Національного лісотехнічного університету України, засновник бренду одягу "Ґwear" та літературно-просвітницького проєкту "Дух нації".

"Руф — це лицар українського духу, відданий служінню українській справі. З тих, хто будував Україну — вільну, непокірну, войовничу", — йдеться в описі до фільму.

24 лютого 2022-го Юрій став бійцем 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Він загинув на Луганщині 1 квітня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів.