В Україні запускають національний проєкт з популяризації вивчення англійської мови
Фото: МОН

В Україні запускають національну програму Future Perfect, мета якої — зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, повідомило Міністерство освіти і науки.

"Уряд планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи від місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів", — сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. 

Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.

Зазначається, що ця мовна програма допоможе розширити застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулювати вивчення мови для кожної з груп — освітян, держслужбовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування. Це допоможе створити сприятливий мовний клімат для всіх, хто живе та працює в Україні.

56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою, наголосив віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров. "Програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Щоб українці могли говорити зі світом спільною мовою, обмінюватися досвідом та ділитися інноваційними ідеями", – додав він.

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Відтепер можна стати частиною програми зі своїм проєктом, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду.