В Укрзалізниці назвали найпопулярніший маршрут серед пасажирок жіночих купе
Фото: Укрзалізниця

Понад місяць на чотирьох маршрутах Укрзалізниці курсують поїзди з жіночими купе. Керівник із комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку компанії Олександр Шевченко розповів LIGA.Life про найпопулярніший маршрут.

"Жіночі купе набули очікуваної популярності, понад 90% квитків розпродані на 20 діб наперед. Наразі такі купе доступні у чотирьох поїздах Укрзалізниці, найпопулярнішим із яких є поїзд №41/42 Дніпро – Трускавець", – зазначив Шевченко.

Крім цього маршруту, поїзди з жіночими купе курсують за напрямками:

  • №81 Київ – Ужгород;
  • №15 Харків – Ясіня;
  • №75 Київ – Кривий Ріг.

Зараз компанія продовжує роботу над програмним комплексом, аби вже на етапі авторизації у застосунку мати можливість визначати гендер пасажира та давати йому змогу бронювати відповідні місця. Після цього, розповів представник Укрзалізниці, послугу масштабують на інші рейси.

"Паралельно з впровадженням жіночих купе ми повернули на рейси "Залізну Безпеку" у вигляді патрулів воєнізованої охорони. Рейси патрулювання змінюються постійно, щоб потенційні зловмисники не могли прорахувати наперед, які саме рейси їм краще оминати. Безпечно має бути всюди", – додав Олександр Шевченко.