У Варшаві проходить Міжнародний ярмарок книг, на якому Україна — почесний гість
Фото: Unsplash

25 травня у Варшаві відкрився Міжнародний книжковий ярмарок, на якому Україна стала почесним гостем. У ярмарку візьмуть участь близько 45 українських видавництв. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Український стенд буде представлений на ярмарку під гаслом "Мільйони мостів".

Стенд підготували: Український інститут книги разом зі співорганізаторами та партнерами: Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, Фундація "Історія і Культура", Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України.

"Читати українське стає модним. Закликаю міжнародних партнерів підтримати купувати права на книжки українських авторів, перекладати й читати українське й про Україну", — підкреслив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час відкриття ярмарку.

Ткаченко зазначив, що в Україні вже зруйновано чи пошкоджено росіянами понад 1400 бібліотек, культурних центрів, мистецьких шкіл та музеїв, більш як 580 пам’яток архітектури та 270 релігійних об’єктів, пограбовано з десяток музеїв. Через це українська культура, як ніколи потребує підтримки.

Щорічно книжкову подію у Варшаві відвідує понад 90 000 людей з різних країн, бере участь більш як 500 учасників, у програмі — близько 200 фахових заходів.