У Відні вводять нові правила користування електросамокатами
Фото: City of Vienna

Місцева влада у Відні перегляне правила користування електросамокатами у місті. Згідно з офіційною заявою, австрійська столиця встановить 200 спеціальних паркувальних зон, які унеможливлять паркування на тротуарах, пише The Mayor.

Нові правила передбачатимуть, що у деяких районах Відня, наприклад у центрі міста, встановлять обмеження на кількість самокатів — до 500. Цей підхід буде запроваджено на всій території міста. Обмеження для інших районів будуть на рівні 1500 самокатів.

Місто планує встановить 200 паркомісць, кожне на 8-10 електросамокатів. Вони будуть розташовані поруч із велостанціями WienMobil. Зокрема, буде заборонено паркуватися в радіусі 100 метрів навколо них.

Тобто, за словами чиновників, пасажири фізично не зможуть припаркуватися в іншому місці, якщо вони знаходяться в межах 100 метрів від зони паркування. Якщо вони — поза зоною паркування, людям доведеться паркуватися на вулиці між автомобілями.

Крім того, будуть червоні зони — навколо лікарень, ринків. Туди самокати не зможуть проїхати — вони зупинятимуться та неможливо буде рушити.

Ідея змін правил полягає у тому, аби звільнити тротуари від небезпеки для пішоходів.