Варшава посіла четверте місце серед міст, які обирають для щасливого життя
Фото: Unsplash

Компанія Boston Consulting Group (BCG) опублікувала дослідження "Cities of Choice", що ґрунтується на опитуваннях понад 50 000 жителів міст. Автори дослідження склали рейтинг міст, які обирають найчастіше в пошуках комфортного та щасливого життя.

Перше місце посів Копенгаген (Данія), друге — Відень (Австрія), а третє — Амстердам (Нідерланди). Варшава посіла четверту сходинку в рейтингу.

Досягти таких високих результатів польській столиці допоміг комплексний підхід дослідників, пише польське видання The Warsaw. Відповідно, субʼєктивні відчуття учасників опитування (почуття безпеки) були важливими не менше ніж обʼєктивні дані (рівень безробіття).

Згідно з даними рейтингу, у Варшаві високі економічні можливості, включно з рівнем доходів й доступністю кредитів. Водночас умови для ведення бізнесу у столиці респонденти оцінили низько.

Також місто славиться соціальним капіталом: кожен житель почуває себе одним цілим з іншими мешканцями. Головною проблемою Варшави респонденти назвали ситуацію на ринку житла. Ціни йдуть вгору, і поки що немає передумов для їх зниження, зазначають експерти.