Вечірню сукню принцеси Діани продали на аукціоні за рекордні $1,1 млн
Фото: Julien's Auctions

Аукціонний дім Лос-Анджелеса Julien’s Auctions продав синьо-чорну сукню принцеси Діани за $1 148 000 млн. Спочатку її оцінили в 11 разів дешевше, пише BBC.

Сукню розробив мароккансько-британський модельєр Жак Азагурі. Вона стала найдорожчою сукнею принцеси, проданою на аукціоні, побивши попередній рекорд у $604 800.

Принцеса Діана вдягала цю сукню щонайменше на дві офіційні публічні події. Уперше — у квітні 1985 року, коли з чоловіком принцом Чарльзом була на вечері в мера Флоренції в Італії.

Вдруге Діану сфотографували в цій сукні під час виступу Ванкуверського симфонічного оркестру в театрі "Орфей" у Канаді в травні 1986 року. Тоді Діана та Чарльз перебували з королівським візитом у Ванкувері на офіційному відкритті всесвітньої виставки "Експо 86".

Фото: Julien’s Auctions
Фото: Julien's Auctions

Сукня має чорний оксамитовий ліф із вишитими зірками металевою ниткою, двоярусну спідницю з органзи синього кольору з поясом і бантом. А також виріб має м’які підплічники, які переходять у довгі рукави, що звужуються на зап’ясті.

Спідниця балерини вважалася ознакою її патронажу Англійського національного балету та її любові до танцю.

Раніше на аукціон виставляли блідо-рожеву шифонову блузу, в якій Діана позувала на портреті в день своїх заручин у 1981 році. Її продали за $381 000, що майже вчетверо перевищило початкову ціну.

На початку цього року вовняний светр із вівцями продали за $1 143 000. Він встановив рекорд як найдорожчий светр, який коли-небудь продавали на аукціоні. Діана одягла светр у 1981 році, тоді вона була заручена з майбутнім королем Чарльзом III.

Читайте також