Відомого письменника Фредеріка Беґбедера затримали після звинувачень у зґвалтуванні
Фото: Вікіпедія

Відомого французького письменника Фредеріка Беґбедера затримала поліція у місті По через звинувачення у зґвалтуванні молодої жінки, повідомляє France Bleu.

Письменника викликали на допит до поліції на ранок 12 грудня. Прокурор міста По Рудольф Жаррі оголосив, що письменника взяли під варту. Наразі розпочали попереднє розслідування справи про зґвалтування.

Заяву на письменника подала минулого літа молода жінка, ім'я якої не називається. Вона стверджує, що зустрілася з Бегбедером у номері готелю, де вони двічі мали "сексуальний контакт": вперше за взаємною згодою, вдруге це сталося під час її сну і було без згоди.

За словами джерел видань у правоохоронних органах, жінка почала зустрічатися з Беґбедером ще неповнолітньою, коли їй було 17 років. Стосунки тривали протягом кількох місяців.

Беґбедера допитали та ввечері відпустили, оскільки він заперечує факти, за які його звинуватили. "Наразі попереднє розслідування має тривати, зокрема, з метою виконання певних дій, які вимагає адвокат Фредеріка Беґбедера", – зазначили в прокуратурі. Про які саме дії йдеться, слідчі не розповідають.

Через кілька годин після закінчення ув'язнення письменник поділився пресрелізом, де подякував поліціянтам По за прийом. "Однак два застереження: куряче м’ясо каррі було сухим, а перед дільницею точно не вистачає паркувальних місць, оскільки мою машину конфіскували", — додав він.

Фредерік Беґбедер — французький прозаїк, публіцист, літературний критик, редактор, сценарист, актор та режисер. Вважається одним з найцікавіших сучасних письменників Франції.  Одні з найвідоміших його книжок — це "Любов живе три роки", "99 франків" та "Уна і Селінджер". 

2016 року Беґбедер приїздив в Україну на "Форум видавців" у Львові, де презентував переклад своїх книжок.