Віна Дізеля звинуватили в сексуальному насильстві – актор все заперечує
Фото: EPA

Колишня помічниця Віна Дізеля подала на нього до суду, стверджуючи, що актор здійснив сексуальне насильство над нею у 2010 році, через кілька годин після чого звільнив жінку. Актор заперечує будь-які звинувачення, пише The Guardian.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Колишня помічниця актора Аста Йонассон стверджує, що Дізель напав на неї в номері готелю Атланти, коли вони працювали над фільмом "Форсаж 5: Пограбування в Ріо".

Вона стверджує, що Дізель силою обмацував її груди, насильно цілував її. Йонассон заявляє, що пручалася і кричала, однак актор змусив її торкатися його статевого органу, після чого самостійно почав мастурбувати при жінці. Через кілька годин після нападу в готелі Йонассон була звільнена з посади помічниці Дізеля.

У позові зазначено не тільки звинувачення у сексуальних домаганнях, а й у незаконному звільненні, гендерній дискримінації, створенні ворожого робочого середовища. Жінка вимагає накладення цивільного штрафу в розмірі $10 000 за кожне порушення, плюс невизначені штрафні збитки.

Йонассон продовжувала працювати в кіно та на телебаченні, але не говорила про цей випадок, оскільки боялася виступити проти одного з найкасовіших акторів світу і втратити роботу в кіноіндустрії.

Адвокат Дізеля Браян Фрідман опублікував заяву, заперечуючи звинувачення. "Дозвольте мені бути дуже чітким: Він Дізель категорично заперечує звинувачення. Він вперше почув про цю більш ніж 13-річну заяву, зроблену нібито дев’ятиденним працівником. Є чіткі докази, які повністю спростовують ці дивні звинувачення", — наголосив адвокат.