Власник замку Річарда в Києві може виконати надбудову лише з автентичної цегли
Фото: ДОКС

Компанія TransNational Resourses, L.L.C. "Узвіз" має замінити матеріали, з яких зроблено надбудову на "замку Річарда" на Андріївському узвозі в Києві. Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини.

Зазначається, що надбудову зробили з сучасних невідповідних матеріалів, що спричинили незадовільний стан цієї частини будинку та необхідність заміни конструктивних елементів.

Фото: Дмитро Білоцерковець / Facebook
Фото: Дмитро Білоцерковець / Facebook

Тож власник має зробити надбудову відповідною до погодженого паспорта об'єкта, з частковим демонтажем верхніх декоративних елементів (зубців) з бетонних блоків, і виконати їх із цегли, характерної для цього замку. Також компанія зобовʼязана облаштувати дах на відкритих ділянках для захисту інтер’єрів пам’ятки від негативного атмосферного впливу. 

Крім того, забудовник має актуалізувати паспорт памʼятки, оновити охоронний договір та доповнити проєктні рішення розробленням розділів науково-проєктної документації.

"Замок Річарда Левове Серце" — опоетизована назва будинку № 15 на Андріївському узвозі. Пам'ятку початку XX ст. споруджено в стилі англійської готики. Свою назву будівля отримала від письменника Віктора Некрасова, якому будинок із характерним для середньовічних замків оздобленням фасадів нагадував замок Річарда I Левове Серце.