У львівському парку створили скульптурний маршрут. Одна з робіт –  оголена жіноча постать
Фото: ЛМР

У Стрийському парку у Львові 18 серпня відкрили скульптурний маршрут у рамках тижня скульптури, повідомляє Львівська міська рада.

Загалом в парку встановили вісім скульптур, які стоятимуть там до листопада 2024 року. Усі скульптури виготовлені із сірого граніту з українських кар’єрів.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

"Деякі твори є абстрактним символом, деякі продовжують тему класичного мистецтва, але новою сучасною мовою", — йдеться у повідомленні. Маршрут сформований з колекції скульптур Мистецького об’єднання "ЧервонеЧорне", яке організовує Канівський скульптурний симпозіум

Зокрема, найбільшого резонансу набрала скульптура Василя Корчового "Впевнена".

"Вже у перші хвилини львів'яни проявили таку активність, що моя стрічка переповнена фото і постами на тему однієї з них, а саме роботою Василя Корчового "Впевнена". Це так важливо жити в місті та країні, де демократичні думки є частиною всіх процесів, зокрема в культурі. Безмежно дякую за кожне слово написане про скульптури, за кожну думку, яка збігається чи не збігається з моєю", — прокоментував появу скульптури куратор проєкту Павло Гудімов.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

У коментарі виданню "Твоє місто" куратор зазначив, що скульптура "Впевнена" спрямована на те, щоб люди нарешті зрозуміли: тілесна краса є в усіх проявах.

"Зараз є особлива історія з директоркою музею Голодомору Лесею Гасиджак. Це жахливо. Оця скульптура направлена на те, щоб люди нарешті зрозуміли, що краса тілесна є у всіх проявах. Суспільство мусить зрозуміти, що час відходити від канонів краси", — пояснив Павло Гудімов.

Водночас Леся Гасиджак, яка нещодавно зазнала цькування через зовнішність, зазначила, що поширення фото скульптури Корчового спричинило новий шквал мемів та хейту на її адресу.

"Зі свого боку хочу подякувати за цю прекрасну роботу і проєкт. Якщо всесвіт вирішив випробувати мене на стійкість (а ти/ви/команда є одними з операторів цього процесу), то у нього це напрочуд вдало виходить. Бо пішла нова хвиля мемів, щирих коментарів від добрих ідеальних галичан. Хоча, не приховуватиму, думки про те, що вам заплатили ті, хто три тижні тому почав все це божевілля, в мене теж були... Тільки найбільшому ворогу бажаю опинитися в подібній ситуації", — написала Гасиджак.