Вперше за 10 років Україна матиме власний павільйон на Biennale Architettura
Фото: Before the Future

Уперше за майже 10 років Україна представить власний павільйон під назвою "Before the Future" ("Перед майбутнім") на Biennale Architettura 2023.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, участь країни в архітектурній Бієнале необхідна з кількох причин.

"По-перше, нам важливо тримати питання війни на міжнародному порядку денному, нагадувати світові про незаконне вторгнення", — каже Деркач.

Також це можливість залучити до відновлення найкращих фахівців з усього світу, спробувати знайти ефективні архітектурні рішення для відбудови. "Й не менш важлива причина — це можливість представити наших українських архітекторів та митців на міжнародному майданчику", — заявив Сергій Деркач.

Програма буде представлена відразу на двох локаціях — "Арсенале" та "Джардіні":

  • в "Арсенале": простір павільйону України — це приміщення з низькою стелею, яке збере відвідувачів під укриттям та надасть можливість для зустрічей тимчасових спільнот і презентацій спільних висловлювань;
    Фото: Before the Future
  • у "Джардіні": відкритий простір, в якому акцентується увага на відносинах з землею. Організатори зазначають, що війна повернула українців до тісних зв’язків з землею. "Вона захищає, укриває, годує та об’єднує", — йдеться в описі до проєкту.
Фото: Before the Future
Фото: Before the Future

У цих просторах на Biennale Architettura 2023 представники української культурної спільноти представлятимуть свої візії у різних форматах. Це буде відкрита програма, сценарій якої розвиватиметься протягом шести місяців.

Загалом над публічною програмою працюватиме понад 30 українських архітекторок, архітекторів та представниць, представників інших дисциплін.